Haal het bioscoopgevoel in huis: 4 Tips voor de perfecte filmavond

Bioscoopbezoeken zijn geweldig, maar soms wil je gewoon het comfort van je eigen huis niet opgeven. Thuis, zonder alle andere mensen die in de bioscoopzaal zitten, kun je misschien toch net wat meer genieten van die prachtige film. Gelukkig is het mogelijk om het bioscoopgevoel naar huis te halen en een onvergetelijke filmavond te creëren. 

In deze blog delen we enkele tips om je filmervaring thuis te verbeteren en te genieten van een avond vol entertainment en plezier.

Tip 1: Creëer de juiste sfeer

Misschien wel het allerbelangrijkste aspect van het bioscoopgevoel is de sfeer. Breng je niet de juiste sfeer aan in je woning, dan is het niet een avondje thuisbioscoop, maar gewoon een avondje thuis film kijken. Als je een bioscoop in loopt, weet je dat je de komende 2-3 uur onder de pannen bent. Dat gevoel wil je thuis ook creëren. Zorg dat je even niet aan andere dingen hoeft te denken en dat je alles goed geregeld hebt voor de avond begint. 

Voor het aanbrengen van de juiste sfeer zijn de volgende punten in ieder geval van belang: 

    1. De verlichting: Begin met het dimmen van de lampen in de kamer waar je gaat kijken. Als je sfeerverlichting hebt, zoals lampen met dimmers of kaarsen, maak er dan gebruik van om een gezellige sfeer te creëren. 
    2. Sluit de gordijnen: Vergeet niet om de gordijnen te sluiten om eventuele lichtinval van buitenaf te minimaliseren. Hierdoor sluit je je ook meteen af voor de rest van de wereld. Iets wat je in de bioscoop ook even doet.
  • Verwijder afleidingen: Als je je dan toch aan het afsluiten bent, dan is het wel belangrijk dat je niet gestoord wordt door externe factoren. Zorg daarom dat je telefoon uit staat (of op vliegtuigstand) en zorg ervoor dat niemand je kan storen tijdens jouw/jullie filmavond. Zet bijvoorbeeld je deurbel eraf en licht de mensen die eventueel binnen zouden 
  • De geur in huis: De geur van vers gepofte popcorn… dat is wat een bioscoop pas echt een bioscoop maakt. Nu kun je thuis ook heel makkelijk popcorn maken, zodat je niet alleen de geur, maar ook de smaak in huis haalt. Niet zo’n popcorn liefhebber? Overweeg dan eens een lekkere geurkaars aan te zetten.

Tip 2: Comfortabele zitstoelen en een groot scherm

Er zijn twee dingen die een bioscoop misschien nog wel het meest kenmerken: een groot scherm en comfortabele stoelen. Nu zit jouw bank misschien nog wel veel fijner dan die stoelen in de bioscoop, en al helemaal als je er lekkere dekens en kussens aan toevoegt. Dat is iets wat je in de bioscoop niet zo gauw ziet en maakt jouw thuisbios alleen maar aantrekkelijker.

Dan het scherm: Hoewel een enorme bioscoopschermgrootte misschien moeilijk te evenaren is, kun je thuis toch een indrukwekkend scherm krijgen. Als je een projector hebt, kun je een witte muur gebruiken als scherm. Anders kun je een grote tv gebruiken om de film op te bekijken. Uiteindelijk gaat het niet om de grootte van het scherm, als de film maar leuk genoeg is en de rest van de factoren in orde zijn.

Tip 3: Zorg voor een goede geluidservaring

Een belangrijke factor die ook niet vergeten mag worden is het geluid. Het juiste geluid is cruciaal voor een meeslepende filmervaring. Ben je vaker van plan filmavondjes thuis te houden? Investeer dan in een goede geluidsinstallatie, zoals een soundbar of een surround sound-systeem met speakers. Hiermee kun je genieten van het volle, rijke geluid dat je in de bioscoop hoort. Vergeet niet om het volume aan te passen aan het niveau waarbij je je comfortabel voelt en de speakers op de juiste plek in je ruimte te zetten. Voor dit laatste kun je gebruikmaken van speaker standaarden, zoals de standaard voor de nieuwe Sonos Era 300.

Tip 4: Haal popcorn en snacks in huis!

Wat is een bioscoopbezoek zonder popcorn en snacks? Het knisperende geluid van popcorn dat gemaakt wordt, al in de foyer van de bioscoop, is erg herkenbaar voor de filmervaring. Het lijkt bijna alsof de film nog beter wordt met een handvol van die luchtige, zoete of zoute lekkernij. Dus waarom zou je dat gevoel niet naar huis brengen? Het maken van je eigen popcorn is gemakkelijk en voegt een authentiek element toe aan je thuisbioscoop. Of je nu de klassieke gezouten variant verkiest, voor zoet gaat of misschien zelfs een exotische smaak zoals karamel of cheddar, de keuze is aan jou.

Maar waarom zou je het bij popcorn laten? Het plezier van snacks tijdens een film gaat verder dan alleen popcorn. Overweeg om een assortiment van je favoriete snacks in huis te halen. Nacho’s met gesmolten kaas en guacamole kunnen bijvoorbeeld erg lekker zijn. Voor de zoetekauwen zijn er ook tal van opties, van chocoladerepen en snoepjes tot ijs. Vergeet ook niet om je favoriete frisdranken of sappen bij de hand te hebben om je dorst te lessen terwijl je geniet van de film.

Met deze tips kun je het bioscoopgevoel naar huis halen en genieten van een filmavond die net zo meeslepend is als in de bioscoop zelf. Of je nu een romantische komedie, een actievolle blockbuster of een klassieke film bekijkt, met de juiste sfeer, comfortabele zitplaatsen, hoogwaardig geluid en lekkere snacks kun je een onvergetelijke filmavond creëren, gewoon lekker thuis.