De 3 fouten die je niet wilt maken bij het raamdecoratie?

Een nieuwe raamdecoratie is een leuke manier om je ruimte een frisse make-over te geven. Het bestellen en bevestig proces hoeft ook niet moeilijk zijn, maar het is gebruikelijk om fouten te maken. Daarom beschrijft deze blog veelvoorkomende fouten bij het decoreren van ramen.

1. Op zoek naar raamdecoratie in vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers?

Als je op zoek bent naar raamdecoratie in vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers Kies dan nooit voor houten jaloezieën. Vocht veroorzaakt schimmelgroei, maar het kan zijn dat het niet goed werkt en beschadigd raakt. Als je nog jaloezieën nodig hebt in bijvoorbeeld je badkamer, kies dan voor aluminium of PVC jaloezieën. Aluminium jaloezieën zijn hier ideaal voor omdat ze grotendeels onaangetast zijn door vochtige ruimtes. Als je echter het uiterlijk van houten jaloezieën wilt, raden we aan om PVC-jaloezieën te gebruiken, omdat deze erg op elkaar lijken.

2. Slaaptekort door verkeerde keuze raamdecoratie

Raamdecoraties spelen een belangrijke rol bij een goede nachtrust. Daarom is het erg belangrijk om de juiste stof te kiezen. Natuurlijk hou ik van meer transparante stoffen, maar als je lekker wilt slapen, is dat absoluut niet comfortabel. Vermijd ook stoffen met lichte kieren zoals jaloezieën en duo shades. Verduisterende rolgordijnen, vouwgordijnen of plisségordijnen kunnen u helpen om beter te slapen.

3. niet rekening houden met kantelraam en draairaam

 

In Nederland worden veel nieuwe woningen gebouwd. Veel van deze huizen hebben schuine ramen en draairamen. Ten tweede passen niet alle raamdecoraties, dus het is erg belangrijk om hier rekening mee te houden. Rolluiken en jaloezieën worden aanbevolen om te vermijden, omdat ze in de weg kunnen zitten en functionaliteit kunnen verliezen. Daarnaast is het logisch om niet te kiezen voor een houten horizontale jaloezie. Horizontale houten jaloezieën voorkomen dat de ramen kantelen of draaien, waardoor ze niet kunnen openen. Kies daarom voor een raamdecoratie die met een klembeugel bevestigd kan worden. De decoratie van deze ramen past bij de ramen om hun functionaliteit te behouden. Klik hier voor meer informatie en tips.