Jaloezieën en plisségordijnen

Wanneer je oog gevallen is op jaloezieën en plisségordijnen dan is het altijd fijn om daar ook echt goed alle informatie van te hebben. Beiden kunnen heel erg goed in iedere ruimte. En juist doordat je goed met je lichtinval en de privacy kan spelen zijn het hele goede producten.

Jaloezieën op maat

Horizontale jaloezieën zijn er in allerlei kleuren, materialen en lamelbreedtes. Ze worden ook wel horizontale lamellen genoemd. Jaloezieën zijn veelzijdig, tijdloos en hebben een sfeervolle uitstraling waardoor ze ook veel gebruikt worden. Je kunt de privacy en het lichtinval bepalen door de lamellen te kantelen. Wanneer je voor de jaloezieën gaat kan je kiezen uit drie variaties: de houten jaloezieën, de aluminium jaloezieën en de pvc jaloezieën.

Soorten jaloezieën

Wanneer je een klassieker zoekt in jouw interieur dan zijn de aluminium jaloezieën daar heel erg geschikt voor. Deze hebben een lamelbreedte van 25 of 50 mm. Ze zijn geschikt voor elke ruimte in huis en vooral ideaal in douche en keuken. Wil je natuurlijke en sfeervolle jaloezieën aan je interieur toevoegen dan zijn de houten jaloezieën daar zeer geschikt voor. Deze hebben een lamelbreedte van 50 mm. De houten jaloezieën zijn gemaakt van lindenhout en bamboe. De pvc jaloezieën geven een houtlook en kunnen dus een voordelige oplossing zijn. De lamelbreedte van de pvc jaloezie is 50 mm. Tevens zijn ze vochtbestendig en geschikt voor de nattere ruimtes in huis zoals douche en keuken. De pvc jaloezieën zijn eenvoudig te reinigen met een droge of vochtige doek. De jaloezieën op maat zijn eenvoudig te bestellen.

Plisségordijnen op maat

De plisségordijnen zijn een toevoeging aan je interieur. Ze worden ook wel dupligordijnen genoemd. Je kunt ze eenvoudig omhoog en omlaag bewegen door de plooien en zelf je lichtinval bepalen. De plisségordijnen zijn gemaakt van 100 % polyester. Dit geld voor de standaard plisségordijnen als voor de plisségordijnen zonder te boren. Plisségordijnen kunnen voor grote en kleine ramen. De plisségordijnen zijn er in allerlei maten, kleuren en soorten. Daardoor past er altijd wel eentje in elk interieur. Ze werken niet alleen isolerend maar geven je ook privacy en heb je geen inkijk van buiten. Zo kun je ook plisségordijnen voor draai kiep ramen halen. De plisségordijnen kunnen met een plumeau af genomen worden.

Soorten plisségordijnen

De plisségordijnen zijn er in enkele en dupli uitvoeringen. De plisségordijnen bestaan uit 1 laag stof en de dupli uit 2 stoffen die in een honinggraatstructuur bevestigd zijn. Daardoor krijg je meer isolatie. Ook kan je kiezen voor verduisterende plisségordijnen. Als je ze op maat laat maken heb je de volledige ruimte verduisterd waardoor je een goede nachtrust hebt. Er is een zilveren folie die niet zichtbaar is op het plisségordijn aan gebracht. Daardoor zijn ze 100% verduisterd. Er zijn ook zoiets als een lichtdoorlatende plisségordijn. Hierbij komt er wel licht naar binnen maar de privacy blijft behouden. De top down bottom up kunnen je meer vrijheid geven omdat je de boven- en onderkant apart van elkaar kan laten bewegen. Je kunt dus zelf bepalen hoe je ze wilt hebben voor je ramen. Zo kan je ze bijvoorbeeld boven en onder stukje omhoog of naar beneden doen zodat je een band hebt.