Hoeveel comfort gun jij jezelf?

Ben jij iemand die het er graag van neemt? Het geen enkel probleem vindt om lekker veel comfort voor zichzelf te creëren? Of schiet dat er eigenlijk meestal bij in, en ben je juist nogal streng voor jezelf? Het is een feit dat de ene persoon meer let op het eigen comfort, en vaker kiest voor gemak, dan de ander. In veel gevallen heeft onze opvoeding daar mee te maken; de ene is nu eenmaal grootgebracht met andere opvattingen dan de ander, en ongemerkt neem je daar toch veel van mee in je latere leven. Ben je echter nogal streng voor jezelf, is het nooit te laat om toch eens voor wat meer comfort te kiezen. Dat verdien je, toch?

Het kan wel, maar het hoeft niet

Een beetje streng zijn voor jezelf, daar is op zijn tijd niks mis mee. Kies je altijd en eeuwig voor de gemakkelijkste weg, dan maakt je dat tenslotte niet altijd even gelukkig. Jezelf zo nu en dan stimuleren om nog even door te zetten kan ertoe leiden dat je meer bereikt in je leven, of dat nu gaat om een grootsere carrière of een mooie sportieve prestatie. Als niemand ooit een beetje streng zou zijn voor zichzelf, zouden er geen topsporters bestaan en zou ook een marathon voor recreanten niet of nauwelijks deelnemers trekken.

Niets mis mee dus, af en toe een beetje streng zijn voor jezelf. Als je ook maar minstens zo vaak lief bent. Jezelf wat extra’s gunt, of het jezelf net wat makkelijker maakt dan strikt noodzakelijk is. Een beetje comfort, dat is nooit weg. Ook al heb je niet per se nodig, het hoeft niet altijd moeilijk te zijn.

Je bent zeker niet de enige als je hier wat moeite mee hebt. Zeker wanneer je bent opgevoed met het idee dat je vooral op aarde bent om te werken, om te dienen, en zeker niet om te zeuren, staat het eigen comfort vaak wat op de achtergrond. De hoogste tijd om daar verandering in aan te brengen, want inmiddels weten we wel zeker dat we óók op de wereld zijn om een beetje te genieten. Om het fijn te hebben. Een beetje extra comfort hoort daar zeker bij.

Geniet er vooral van

Dat extra comfort, dat kun je op veel manieren in je leven brengen. Steeds vaker gaat het om zaken binnenshuis die net wat makkelijker worden gemaakt. Een traplift, bijvoorbeeld. Die is lang niet meer alleen voor mensen die echt geen trap meer op kunnen! Nee, steeds meer mensen laten er uitsluitend om het comfort eentje plaatsen. Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden: https://handicare-trapliften.nl/. Voortaan altijd kunnen kiezen of je de trap of de lift neemt, ook in eigen huis, dat is toch een heerlijke luxe? Voor de traplift prijzen hoef je het niet te laten, die zijn vaak lager dan je denkt. Het comfort dat je ervoor terug krijgt is simpelweg onbetaalbaar.