Met deze tips geef je je woning een unieke uitstraling

Iedereen die van designen houdt en die tijd besteedt aan het decoreren van zijn huis, wil hetzelfde: namelijk  wonen in een prachtige ruimte met een unieke uitstraling en origineel. Het is een goed doel om te hebben. Het maakt niet echt uit of het ooit zo is, als het maar de look heeft waar we echt van houden. Maar vaak beginnen de dingen daar echt lastig te worden. Hoe creëren we die trendy redactionele look in ruimtes die niet in tijdschriften staan, maar in de echte wereld waar spullen zich opstapelen, kinderen speelgoed hebben, kabels nodig zijn en soms gewoon geen tijd en geen energie om alles er perfect uit te laten zien? 

 

Neem een eyecatcher in huis

Een unieke en originele uitstraling krijg je door een unieke en origineel product aan te schaffen. Dit kan een stuk kunst zijn maar ook een andere vorm bank of een mooie design hanglamp. Soms hoef je helemaal niet groot uit te pakken om het gewenste resultaat te creëren. Sterker nog, wanneer de eyecatcher erg opvallend is, is het juist verstandig om de rest van je woning wat rustiger te houden. Op deze manier zijn er niet te veel indrukken en komt het allemaal tot een geheel.

 

Vergeet het plafond niet

Als je hoge plafonds hebt, neem dan de verf helemaal naar boven. Kleur toevoegen aan je plafond trekt de aandacht en voegt interesse en hoogte toe aan je interieur. Met de juiste kleuren kan het je woning kleiner of groter laten ogen. Als je bijvoorbeeld balken aan je plafond heb, kan je er ook voor kiezen om alleen de balken te verven.

 

Doe eens iets anders

Je ruimte een kunstzinnige en verfijnde uitstraling geven, gaat over het vakkundig doen van het onverwachte. Verras mensen met patronen en kleuren op interessante plekken. Door de bekleding van je deuropeningen te schilderen, creëer je een dynamische entree terwijl je op een subtiele en onverwachte manier kleur in huis haalt.