Inspiratie en tips voor jouw persoonlijke fotowand

Wil jij graag een persoonlijke fotowand maken maar heb je geen idee waar en hoe je moet beginnen? Niet getreurd! In deze blog nemen we je mee in het hele proces voor de perfecte, persoonlijke fotohand. Stapsgewijs bespreken we de verschillende mogelijkheden. Daarnaast delen we nog een aantal goede voorbeelden en geven we enkele handige tips. Allereerst is het goed om de complete stijl van de fotowand te bepalen. Stel jezelf een aantal vragen: wat is het thema van de wand? Welke foto’s mogen niet ontbreken? Waar is er ruimte voor de fotowand en hoeveel ruimte heb je in totaal ter beschikking? Op het moment dat je al deze vragen hebt beantwoord heb je al een bepaald idee.

De eerste stappen naar jouw persoonlijke fotowand

Is het thema duidelijk? Dan kun je langzaam de verschillende foto’s bij elkaar gaan leggen. Heb je een vakantie-thema? Probeer dan ook de verschillende foto’s met elkaar te matchen op basis van kleur. Een zomervakantie met zon, zee en strand is moeilijk te combineren met een skivakantie omdat de kleuren vaak niet overeen komen. Het is dus vaak een stuk makkelijker om foto’s van dezelfde vakantie bij elkaar te plaatsen. Je krijgt dan een mooi, samenhangend geheel. Ook de fotolijstjes kun je vervolgens op de kleuren afstemmen. Heb je veel foto’s met een lichte kleur? Dan is een lichtkleurige lijst vanzelfsprekend erg mooi. Afhankelijk van de rest van je interieur kun je ook met contrasten werken. Ben je niet zo creatief maar wil je wel mooie fotolijstjes? Dan ben je bij Lijstentoko.nl aan het juiste adres. Zij hebben namelijk een zeer uitgebreid aanbod met verschillende fotolijsten en andere benodigdheden.

De samenstelling

Als je alle foto’s hebt uitgezocht, mag je aan de slag met de samenstelling. Leg de foto’s eerst altijd op de grond naast elkaar. Op deze manier kun je alvast spelen met de samenstelling. Je krijgt daardoor ook een goed beeld van de complete samenstelling. Belangrijk: ga nog niet aan de slag met spijkers in muren voordat je tevreden bent met de samenstelling van de fotowand.

Gegarandeerd het perfecte resultaat krijgen

Het kan natuurlijk zo zijn dat je het erg lastig vindt om alles goed te combineren. Daarom is het ook mogelijk om een complete fotowand te kopen. De lijstjes zijn dan vooraf goed op elkaar afgesteld en daardoor ben jij verzekerd van een perfect resultaat. Wil jij een complete fotowand kopen? Kijk dan vooral eventjes op de website van Lijstentoko en ontdek de mogelijkheden.