Stalen Deuren – Geef Je Interieur een Industrieel Tintje

Stalen deuren zijn tegenwoordig ontzettend populair in de interieurwereld. Je ziet ze dan ook steeds vaker toegepast worden in zowel moderne als klassieke interieurs. De stalen deuren geven je woning een industriële uitstraling en zorgen voor een ruimtelijk effect. In deze blog vertel ik je alles over stalen deuren en waarom het een goede keuze kan zijn om voor deze deuren te kiezen.

Verschillende soorten stalen deuren

Er zijn verschillende soorten stalen deuren waar je uit kunt kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld taatsdeuren, schuifdeuren, en suite deuren en pivot deuren. Taatsdeuren zijn deuren die om hun eigen as draaien en hierdoor in elke gewenste positie opengezet kunnen worden. Schuifdeuren zijn ideaal voor kleine ruimtes omdat deze geen draaicirkel nodig hebben. Ensuite deuren zijn dubbele deuren die in elkaar schuiven en pivot deuren zijn deuren die om een verticale as draaien en daardoor een uniek en modern uiterlijk krijgen.

Voor- en nadelen van stalen deuren

Het is belangrijk om te weten wat de voor- en nadelen zijn van stalen deuren. Het grootste voordeel van stalen deuren is dat ze een ruimtelijk effect geven in huis door de strakke uitstraling. Daarnaast zijn stalen deuren heel sterk en duurzaam. Het grootste nadeel is dat stalen deuren vrij prijzig zijn en dat ze niet altijd geheel geluidsdicht zijn.

Onderhoud van stalen deuren

Het onderhoud van stalen deuren is relatief eenvoudig. Een stalen deur hoeft niet vaak gereinigd te worden en als je deze toch wilt schoonmaken kun je dit het beste doen met een vochtige doek en een milde zeep. Daarnaast is het belangrijk om de scharnieren af en toe in te vetten met siliconenenspray om het openen en sluiten soepel te laten verlopen.

Stalen deuren combineren met andere materialen

Stalen deuren zijn goed te combineren met andere materialen zoals hout, glas en beton. Zo kun je bijvoorbeeld een stalen deur combineren met een houten kozijn voor een warme uitstraling of met een glazen paneel om meer lichtinval te creëren. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een stalen deur te laten afwerken in een RAL-kleur zodat deze perfect past bij je interieur.

Kosten van stalen deuren

Stalen deuren zijn over het algemeen duurder dan deuren van andere materialen. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren zoals het type deur, de afmetingen en de afwerking. Het is belangrijk om goed in kaart te brengen hoeveel stalen deuren je nodig hebt en welke afmetingen deze moeten hebben. 

Stalen deuren zijn een prachtige toevoeging aan je interieur. Naast de mooie uitstraling hebben stalen deuren ook nog eens een aantal voordelen zoals duurzaamheid en sterkte. Het is belangrijk om goed te inventariseren welke deuren je nodig hebt en wat de kosten zijn voordat je een keuze maakt. Door stalen deuren te combineren met andere materialen kun je een unieke en industriële uitstraling creëren in huis. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld terecht bij www.metaal-art.nl.