Verfraai je badkamer met een wastafel van marmer

Ben je op zoek naar een manier om je badkamer te verfraaien? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die een wastafel van marmer je biedt. Het elegante uiterlijk van marmer heeft al eeuwenlang zijn weg gevonden naar de mooiste architectonische werken. Niet alleen wordt marmer gebruikt als vloertegels en wandbekleding maar ook als badkameraccessoire. Met een wastafel van marmer in je badkamer creëer je direct een luxueuze uitstraling.

Elegantie en functionaliteit

Een wastafel is niet alleen functioneel, maar het kan ook een decoratief element zijn. Een wastafel van marmer biedt beide opties, elegantie en functionaliteit. Het marmer in de wastafel geeft de badkamer een natuurlijke uitstraling. De elegantie van het marmer maakt de badkamer tot een plek waar je heerlijk kunt ontspannen. Bovendien is marmer van nature heel robuust, zodat je wastafel jarenlang mooi blijft.

Soorten marmer

Er bestaan verschillende soorten marmer, bijvoorbeeld wit marmer, zwart marmer of groen marmer. De keuze is aan jou. Wel is het belangrijk om te weten dat elke soort marmer een wat andere uitstraling heeft. Wit marmer heeft een luxueuze uitstraling, terwijl groen marmer juist weer een natuurlijke uitstraling heeft. Door te kiezen voor de soort marmer die het beste bij jouw badkamer past, krijg je het beste resultaat.

Afstemming met andere badkamer accessoires

Het is belangrijk om de wastafel van marmer af te stemmen met andere badkameraccessoires, zoals handdoeken, zeepdispensers en opbergbakjes. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde kleur en/of materiaalsoort. Wanneer je verschillende materialen kiest, kan dat ook zorgen voor contrast in de badkamer. Zo kun je bijvoorbeeld een witte wastafel van marmer combineren met zeepdispensers en opbergbakjes van roestvrij staal.

Onderhoud van je wastafel

Een marmeren wastafel is van nature vrij poreus. Dat betekent dat vocht, vuil en watervlekken snel in het marmer kunnen dringen. Het is daarom belangrijk om regelmatig je wastafel te behandelen met een onderhoudsmiddel dat speciaal geschikt is voor marmer. Dit middel zorgt ervoor dat vuil en krassen minder snel hechten. Hierdoor blijft het marmer in de wastafel langer mooi.

De kosten van een marmeren wastafel

Een wastafel van marmer is meestal kostbaarder dan een wastafel van ander materiaal. Welke soort marmer en welke grootte je kiest, zijn bepalend voor de prijs. Je kunt kiezen voor een standaardmaat, maar het is ook mogelijk om een marmeren wastafel op maat te laten maken. Houd er rekening mee dat maatwerk in de meeste gevallen meer geld kost.

 

Een marmeren wastafel voegt stijl en elegantie toe aan elke badkamer. Of je nu kiest voor groene, witte, of zwarte marmer, de wastafel is altijd een opvallende toevoeging. Het is wel belangrijk om rekening te houden met het onderhoud van de wastafel. Maar met de juiste behandeling blijft jouw marmeren wastafel er jarenlang prachtig uitzien. Als je op zoek bent naar een duurzaam en tegelijkertijd stijlvolle oplossing voor je badkamer, dan is een wastafel van marmer zeker het overwegen waard. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld terecht bij Purenaturalstone.